Tieni yrittäjäksi

En koskaan ajatellut, että minusta tulee yrittäjä. Alkuperäinen haaveeni oli tulla luokanopettajaksi. Näin jälkikäteen nykyistä koulumaailmaa seuranneena, olen monesti kiittänyt, että ei tullut. Ajatus hakea kätilö kouluun tuli jostakin, en oikein edes tiedä mistä. Mutta kun ajatus tuli, tiesin vakaasti, että sinne haluan. Ja pääsin. Sen verran tunsin jo silloin itseäni, että aika pian tiesin myös, että tuskin rivikätilön työ minulle riittäisi. Halusin jotakin vähän enemmän. Ajattelin, että ehkä minusta tulevan isona osastonhoitaja. Tämänkin polun toteutumattomuutta olen monesti kiittänyt, kahden tulen välissä kiikkuminen ei ehkä kuitenkaan olisi ollut minun paikkani. Mutta että yrittäjyys, eipä ollut käynyt mielessänikään ja sitten sitä tarjottiin ikään kuin tarjottimella eteeni. Jälkikäteen olen miettinyt monesti, mistä vastaus tuli kuin apteekin hyllyltä, kun minulta asiasta kysyttiin. En harkinnut juurikaan vaan asia oli selvä, tätä kokeillaan.

Valitsemani polku ei totisesti ole ollut helppo ja on sisältänyt verta, hikeä ja kyyneleitä. Vain verenvuodatuksen voi hyvällä omalla tunnolla sanoa olleen kuvainnollista. Silti en vaihtaisi tätä mihinkään. Rakastan työtäni, rakastan asiakkaideni kohtaamista ja heidän kanssaan käymiäni keskusteluja. Saan käyttää aikaani heihin juuri sen verran kuin tarve on ja tehdä työtäni juuri niin kuin itse koen parhaimmaksi. Saan valita omat työaikani ja työajan joustot, toki usein joustot toimivat myös siihen suuntaan, että töissä ollaan vapaallakin.

Kätilönä sydäntäni lähinnä on synnytykseen valmistautuminen ja oman kehon voimaan luottaminen. Haluaisin jokaisen naisen ymmärtävän, millainen upea voima heihin on kätkettynä. Keho tietää, jos vain annamme sille mahdollisuuden. Nykykulttuurissa monille oma keho jää vieraaksi ja sen viestejä ei osata kuulla tai kuunnella. Raskaana ollessa ja synnytykseen valmistautuessa ja itse synnytyksessä on oivallinen hetki tutustua tuohon omaan kehoon. Osa asiakkaistani on varmasti huomannut, kuinka innostun, jos minut päästää aiheen äärelle. Tästä aiheesta kuulette varmasti jatkossakin.

Tehdessäni työtäni ajattelen asioita monesti asiakkaan näkökulmaan asettuen, mitä toivoisin itse saavani heidän tilanteessaan. Kohdatessani perheet olen nainen, äiti ja kätilö ja yritän näistä kaikista rooleista ammentaa sopivan tiedon ja taidon auttaa ja palvella asiakkaitani. Tätä samaa tapaa noudattavat kaikki muutkin kanssani yrityksessä työtä tekevät, enkä voisi kaikista heistä ylpeämpi olla. Meille kaikille on tärkeää kohdata asiakkaamme lämmöllä ja sydämellä ja ajan kanssa. Ihanaa tehdä juuri tätä työtä!

Kirjoita kommentti